vrijdag 29 juni 2007

OOOEEEEEEEREEEEEEEEEEEEEEUUUUUUUUH! en meer van die ongein

Nog niet helemaal bij m'n positieven van het slaap skippen manoever, maar toch:

een kort verslag van 1 dag Werchter.

* Billy Talent: nul respons van het publiek en toch blijven doorbijten, dat dwingt respect af. Ze speelden zowaar af en toe iets fout (dat getuigt alweer van meer passie voor hun vak dan genregenoten My Chemical Romance, zie verder) maar zaten er telkens mooi op. Mooi moment: single Fallen Leaves wordt ingezet gevolgd door het eerste beetje gejuich van de dag, waarop zanger Benjamin Kowalewicz: "So you do know one of our songs!" Hilariteit.

* Zornik: strak optreden, kutzanger. Koen Buysse zuigt, hij belichaamt Limburg niet, en zelfs al was dat zo, dan nog had hij geen reden om de Grote Rockster uit te hangen. 40°C koorts of niet. Leve Tom Barbier!

* My Chemical Romance: drie jaar on the road en nu al op auto-pilot spelen, nice! Gerard mag nog de donkere outcast uithangen zoveel hij wil, uiteindelijk bleek het toch maar een pretty boy met zwartleren Armani jasje. De routine haalde alle knalmomenten uit de nummers en liet een voornamelijk klef geheel achter. En o ja, "What's up Brussels!?"... Ai toch!

* Marilyn Manson: redelijk into de oude hits geraakt met een voorzetje van m'n ega en zeer into de nieuwe cd, dus ik was benieuwd. En wat bleek: retestrakke show, maar helaas was alles een beetje op voorhand verloren door al het daglicht. Om het met Henry Rollins te zeggen: "Unfortunately, during the day, with the sun out, they kinda looked like a bunch of dead guys having a barbecue" Nu bon, hij heeft z'n broek afgestoken, zwaaide met een micro in de vorm van een slasher mes en kreeg iedereen toch maar lekker mee. Spijtig dat halverwege het laatste nummer alle geluid (behalve op het podium) wegviel. Maar toch: cool.

* Beastie Boys: YO! De Beastie Boys! Need I say more? Fan sinds m'n 12e en EINDELIJK live gezien. Ik ga niet alle superlatieve adjectieven opsommen, dit optreden komt in m'n lijstje Coolste Optredens Ooit. Nuff said! (Wie zette hen echter in de Marquee en niet op het hoofdpodium? STOM!)

* Muse: wederom heerserij troef. Een lichtshow met robots (robots rocken) en apocalyptische verzen boven hun hoofd, al de hits (behalve Muscle Museum, die had er nog bij gemogen) en gekke Rachmaninov. Soms werd de gitaar iets TE hard gemarteld, maar bon, Matthew Bellamy vergeven we dat.

* Hollanders: IRRITANT! IRRITANT! IRRITANT!

* Zatte Hollanders: Idem.

* Zatte Duitsers: Idem²

* Zatte Spanjaarden: NOG irritanter want ze verstaan helemaal NIETS van wat je zegt (de andere drie vangen toch nog flarden op) en letten niet op met hun brandende sigaret, waardoor ik nu een mooi sigaretstipje op m'n rechterarm heb.

En verder: zatte mensen zijn sowieso niet cool, de prijzen waren nog minder cool en de t-shirts waren jammer genoeg ook niet cool (dat was dan weer wel goed voor m'n portefeuille).

Werchter is dus niets meer waard dan andere festivals, het enige verschil zit 'em in de programmering. Daarmee heb ik gelijk, en meer heb ik niet nodig om goed te slapen 's nachts, ha!

Voor de rest was alles super, vooral de gezellige 24 wakkere uren met m'n vrouwelijke wederhelft.

En o ja, check Paraworld! Coole game voor fans van Red Alert, ninjas, samoerai, vikings en dinosaurussen. €15,- in de Bart Smit, hup!


Bye!

Volgende keer: Sin City!

Geen opmerkingen: